Motorbåtkomiteen

Om Motorbåtkomiteen

 

 

Helt siden 1947 har Mannhullet hatt sin egen motorbåt, og Motorbåtkomitten (MBK) har helt siden den gang, stått for driften av båtene.

 

Det hele startet med et gammelt tysk fartøy fra krigen som fikk navnet Havfruen. Dagens båt er nummer fem i rekken og bærer følgelig navnet Havfruen V. Denne flotte fruen er en Jeanneau Marlin 755, som kan skilte med estetiske 23 fot og en overbords motor på hele 150hk. Dette gir Havfruen V en marsjfart på rolige 20 knop og en toppfart i nærheten av 30 knop! Det er plass til 8 stk om bord, og båten kan brukes til alt fra wakesurfing, vannski, fisking, bading, en aldri så liten luftetur på Trondheimsfjorden eller kanskje også en og annen kjærlighetstur på fjorden?

 

Motorbåtkomitéen sine oppgaver orienteres rundt drift og veldikehold av båten, og å arrangere kurs for studentene våre slik at de kan nytte båten på egenhånd. I tillegg til dette arrangeres også en og annen fisketur for den menige mannhullitt. 

  

Vi jobber for at flest mulig av studentene på Marin Teknikk både skal få lyst og mulighet til å benytte seg av denne fantastiske båten vi er så heldige å ha.

Betalingsinformasjon

or å opprettholde tilbudet fakturerer MBK for utleie til mannhulitter, leien skal dekke BENSIN og slitasje på båten. 

Leie:

Ved leie av Havfruen betales den bensin som blir brukt og en sum per person. 

Bensinavlesing: 

Før en drar ut på tur skal mengde brukt bensin leses av og føres inn i loggen. Det sammen gjøres når du er ferdig med bruk av båten. Dette blir det sent faktura på mail til den ansvarlige under leien. Her blir antall liter ganget opp med bensinprisen. 

 

Bensinbruk: 

 

Havfruen V bruker mye bensin ved høy fart. Den er laget for å bruke minst ved en fart på 20 knop på stille vann. Det er mulig å se hvor mye som brukes i timen på et display i styrhuset om det er ønskelig når du bruker båten. Et greit estimat er at det brukes 300-400 kr timen båten kjøres. Her er en graf som illustrerer bensinbruk: 

Bensinforbruk

 

Engangssum per person:

Ved leie skal også en engangssum per person betales av alle som er med ombord.

Dette er 50 kr. per person og betales med vipps; Betal > MBK MANNHULLET (#119373) > Leie av havfruen V

                                

Utsjekk:

Utsjekk med havfruen har en engangspris på 300kr. Utsjekk gir mulighet for å leie Havfruen V så mye en vil i løpet av studietiden, samt mulighet til å bruke utstyret Havfruen V har.