Motorbåtkomiteen

Om Motorbåtkomiteen

 

 

Helt siden 1947 har Mannhullet hatt sin egen motorbåt, og Motorbåtkomitten (MBK) har helt siden den gang, stått for driften av båtene.

 

Det hele startet med et gammelt tysk fartøy fra krigen som fikk navnet Havfruen. Dagens båt er nummer fem i rekken og bærer følgelig navnet Havfruen V. Denne flotte fruen er en Jeanneau Marlin 755, som kan skilte med estetiske 23 fot og en overbords motor på hele 150hk. Dette gir Havfruen V en marsjfart på rolige 20 knop og en toppfart i nærheten av 30 knop! Det er plass til 8 stk om bord, og båten kan brukes til alt fra wakesurfing, vannski, fisking, bading, en aldri så liten luftetur på Trondheimsfjorden eller kanskje også en og annen kjærlighetstur på fjorden?

 

Motorbåtkomitéen sine oppgaver orienteres rundt drift og veldikehold av båten, og å arrangere kurs for studentene våre slik at de kan nytte båten på egenhånd. I tillegg til dette arrangeres også en og annen fisketur for den menige mannhullitt. 

  

Vi jobber for at flest mulig av studentene på Marin Teknikk både skal få lyst og mulighet til å benytte seg av denne fantastiske båten vi er så heldige å ha.

Utstyr

Dette er utstyret Havfruen V har, og det er til disposisjon til alle som har tatt utsjekk:

 

Fiske: 

- 5 harper

- 4 fiskestenger

 

Vannski: I båten

 

Wakeboard: I båten

 

Våtdrakter 5 mm tykke: 

- Dame: S, M, L

- Herre: M, L, XL

Viktig:

Våtdraktene skal skylles godt av saltvann etter bruk, det kan gjøres på bryggen. Så må du tørke og henge den opp igjen på Tyholt så snart som mulig. Oppdager vi at en våtdrakt ikke er skylt av saltvann, får du som ansvarlig for lånet en bot på 50 kr. 

Skal du låne en våtdrakt må dette registreres her:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ASx-sykNyDgpR-6jlc_dP5gvGA1mDIynOvqEIcRCgys/edit?usp=sharing

Våtdraktene henger i kjelleren på Tyholt (ta heisen i vrimle ned til -1), finner du dem ikke, ta kontakt med en i styret.