COMA » Tur til Snøhetta

Publisert: 15. Mars 2016 14:14. Sist endret: 15. Mars 2016 14:15.

Tidlig fredag 11.mars var det 23 turglade mannhullitter som møtte opp utenfor Tyholt, klare for en forsmak på påskeferien. Værmeldingen hadde vært veldig varierende uken i forveien, men torsdag satte yr store forventninger med lovende prognoser. Etter vi  fikk stappet bilene fulle av ski, sekker, mat og øl, begynte vi kjøreturen oppover mot Kongsvold, der vi skulle parkere bilene.


Drøye 5 min fra Oppdal ble vi overrasket av politikontroll, der COMAsjefen selv måtte svinge inn til siden for å avlegge blåsetest.  Heldigvis var sjåføren på den rene siden, og fikk kjøre videre med smil og vink fra politikonstabelen.

Vel fremme på Kongsvold startet vi turen innover mot Reinheim.

Tidsestimatet fra Moseby (2.kl) på 8 timer fra samme tur i fjor,  resulterte i at vi hadde jobbet opp en stor dose motivasjon og tålmodighet på forhånd, men denne kunne vi forkaste relativt kjapt. Spreke mannhullitter suste innover vidda, og vi halverte tiden fra fjorårets tur. 

 

 

Da det var god fyr i peisen, vannhullet gravet frem, og alle i hus ble det fortært en bedre spagetti-middag.  Kvelden endte med kortspill, høytlesning fra quizbøker, og gamle skrøner. Gode og mette gikk vi til sengs, spente på om været skulle stille til forventningene dagen etter.

Vi våknet opp til strålende sol og skyfri himmel. Etter en god frokost startet vi turen opp mot Snøhetta. Med alt fra nyinnkjøpt randoutstyr til godt brukte fjellski Amundsen selv ville stilt seg tvilende til, ble det en naturlig spredning på gjengen på vei opp. Men alle (!) nådde toppen og fikk nyte den fantastiske utsikten.

 

Elisabeth Elboth (x-mannhullitt) tok kåringen for turens faceplant i siste henget på vei ned.  Dette til stor jubel fra de som hadde inntatt solveggen på hytta. 


Søndagen ble brukt til å rydde ut av hytta, og tur tilbake til bilene.

Alle var meget godt fornøyde med helgen, og vi gleder oss allerede til neste tur!