Jubileumsukene

Publisert: 14. Februar 2017 16:07. Sist endret: 18. Februar 2017 15:31.

Bilde tatt av Fotobaren

 

De siste to ukene har blant Mannhullitter gått med til en folkefest uten like - nemlig 100års feiringen av Mannhullet! Festglade Mannhullitter har feiret vår kjære linjeforening med en solid innsats, både nåværende studenter og returnerende. All ære til Jubileumskomitéen som har sørget for et fullspekket program fra start til slutt!

 

Jubileumsfesten begynte på selveste fødselsdagen til Mannhullet, 31. januar. I den anledning holdt både ordføreren i Trondheim Rita Ottervik, instituttleder Sverre Steen og vår egen formann Anders Habostad flotte taler. Som den 100åringen Mannhullet har blitt, fikk vi også noen svært generøse gaver. Vi er nå en sjekk, en propell-statue, en motorbåt og noen kunstverk rikere - det setter vi stor pris på. Tusen takk til instituttet, tidligere formenn og alle Mannhullitter for disse flotte gavene! Kvelden åpnet med et magisk show, etterfulgt av åpningsfest på Skipslogen. Med stigende promille utover de sene nattestimer ble åpningsfesten så absolutt en 100åring verdig!

 

Utover jubileet ble det arrangert flere kurs, både salsa-, kaffe-, vin- og hukommelseskurs. Fire kurs som på hver sin måte bidrar til svært nyttige kunnskaper for et komplett liv på Tyholt. Dette ble en stor suksess!

 

Den første jubileumshelgen startet med Valgmøte. Dette ble en spennende kveld, hvor tre sterke kandidater stilte. Samtlige kandidater gjennomførte et utrolig imponerende valg. En stor gratulasjon rettes til Frida Mattson som Mannhullets påtroppende formann! Valget gled over i humorkveld med selveste Christian Mikkelsen som hovedinnslag. I løpet av kvelden skulle det også vise seg at vi har et eget komikertalent iblant oss, nemlig Mathias Bøe Olsen, som startet kvelden med en svært sporty opptreden!

 

Dagen etter var det konsert på programmet, av typen ERIK&KRISS! Det så ut som samtlige Mannhullitter koste seg stort med rapduoens gamle slagere. Uavhengig om hjemsted er Honningsvåg eller Kristiansand, fant festdeltakerne frem sin indre pappagutt og ga gass til «Bærumsgramatikk»! Ingenting er som litt guilty pleasure utført i praksis.

 

En uke ut i jubileet fikk vi underholdning av IMPROschmimpro, også kjent som LAMAs improteater! Da LAMA akkurat var blitt far (gratulerer !!) hadde han ikke anledning til å delta selv, men resten av gjengen improviserte på høyt nivå! Kvelden toppet seg med sangen «Mildrid vil ha kjæreste», som naturligvis førte til en gjeng håpefulle Mannhullitter i salen.

 

Neste på programmet var MSK - Mannhullets Skipsfartskonferanse. Denne ble i år avholdt på Radisson Blu, og ble et svært vellykket arrangement. Foredragslisten var meget spennende, og inneholdt blant annet gamle ringrever som Tor Olav Trøim, samt yngre gründere. Arrangementet har fått ekstremt gode tilbakemeldinger, samt medieoppslag i både DN og Finansavisen. Mannhullitter kunne for første gang på lenge endelig la seg inspirere til et hav av jobbmuligheter, med innovasjon som navigasjon. Det er ingen tvil om at MSK har utviklet seg til å bli et kvalitetsstemplet arrangement. Kjempeinnsats av Torjus Halden og resten av MSK-styret!

 

Torsdag kveld var det også revypremiere -  vi tar av oss hatten for MiT! For en gjeng og for en revy!! Revyen inneholdt utrolig morsomme innslag, hvor særlig professorer på Tyholt ble et sentralt tema, gjennom både deltakelse i Kjendisfarmen og Pokemonkamper. Et fullsatt T2 og spandable returnerende Mannhullitter bidro også til god stemning denne kvelden!

 

Den siste helgen, også kjent som returnerendehelgen, ble pangstartet med flere revyforestillinger. Det ble overhørt at de returnerende var overrasket over hvor lite «bæsj og tiss-humor» revyen inneholdt - et utsagn som forblir åpent for tolkning! Videre var det igjen klart for konsert på fredagskvelden. Vårt eget kjære band Ship Happens fikk vist seg frem i all sin prakt, med nye bandmedlemmer som imponerte stort! Dette lover bra for fremtiden. Deretter stod Postgirobygget for tur, som til vår store stolthet er et utspring fra tidligere linjeband i Mannhullet. De bidro med like god stemning som alltid, om ikke enda bedre! Returnerende Mannhullitter fikk også bevist at ingenting tyder på at alder og promille har noen sammenheng.

 

Omsider kom den siste lørdagen, og jubileets største arrangement nemlig Jubileumsgallaen. Med nærmere 1000 deltakende Mannhullitter var det ingen overraskelse at dette ble en formidabel kveld! God mat, mye drikke, underholdning, flotte taler og fremføring av 100års sang i regi av Tåkeluren var gode ingredienser til århundrets galla. Gallaen gled senere over i diverse nachspiel, blant annet i returnerende Mannhullitters kontorlokaler. Denne kvelden går så absolutt inn i historiebøkene!

 

Til slutt gjenstår det å rette en stor takk til Jubileumskommitéen for deres utrolig gode innsats. Det har også vært rørende å se hvor mange tidligere Marinstudenter som valgte å ta turen til Trondheim og Tyholt for å feire jubileet. Takk til absolutt alle Mannhullitter som har bidratt til så god stemning under hele feiringen. Jubileet har virkelig bevist nok en gang at inget festfolk slår Mannhullitter, uansett alder. HURRA for Mannhullet - verdens beste linjeforening! Vi gleder oss til de neste 100!

 

Bilder fra jubileet vil lastes opp fortløpende i bildegalleriet så fort de blir tilgjengelige. Bildene fra Fotostanden på gallaen ligger nå ute her, disse må tagges med #fotobaren ved gjenbruk.