Sjakkturnering

Publisert: 09. Mars 2017 13:32.

Den første utgaven av Mannhullets Sjakkturnering ble gjennomført over tre dager i uke 9 og 10. 20 optimistiske og håpefulle deltakere ble delt opp i to grupper, der det ble kjempet om plassene i finalen. Dette var langt over forventet oppsluttning, noe som var til glede for arrangøren! I gruppespillet fikk man se alt fra dedikerte og erfarne sjakkspillere til deltakere som ikke har allverdens med sjakkferdigheter, men som var ivrige og entusiastiske. Under hele turneringen ble det servert pølse til både deltakere og publikum, noe som var meget populært. Pølse og sjakk er tydeligvis en god kombo! I gruppespillet var det mange velspilte og gjevne kamper, og det var hard kamp om finaleplassene. Til slutt gikk 4 sjakkspillere videre fra hver runde, og finaledeltakerene var som følger:

Fra gruppe 1: Sondre Haug, Håvard Løvås, Oliver Os og Aksel Nordstoga

Fra gruppe 2: Bjørn- Magnus Moslått, Knut Klonteig Nielsen, Pratim Patel og Kasper Breistein

Det viste seg at nivået på finaledeltakerene var overraskende høyt, og det ble spilt veldig gode sjakkpartier i finalen. Alle spilte mot alle over 7 runder, og dermed ble ingenting overlatt til tilfeldighetene. Etter 7 svette runder var det ingen tvil om hvem som var den beste sjakkspilleren, da Knut Klonteig Nielsen stod alene på toppen av scoretabellen med hele 6,5 av 7 mulige poeng. Han overbeviste med aggresivt og klokt spill og gode åpninger, noe ingen av de resterende finalistene kunne matche! Dermed stakk Knut av med et flunkende nytt sjakkbrett, Mannhullet gratulerer så mye! Aksel Nordstoga og Pratim Patel delte 2. plassen i turnering med 5 poeng hver, solid innsats der også! 

Alt i alt var turneringen en stor suksess. Det var skyhøy entusiasme blant alle deltakere, og stemningen for en ny sjakkturnering om ikke altfor lenge var så absolutt tilstedeværende! Dermed kan det hende suksessen blir gjentatt om et par uker, og vi håper da på å se enda flere sjakkentusiastiske Mannhullitter ved sjakkbrettene!