COMA » Toppturhelg i Romsdalen

Publisert: 06. Mars 2018 23:50. Sist endret: 07. Mars 2018 10:09.

Tolv ivrige Mannhulliter satte kursen den 2. mars mot kanskje et av Norges vakreste fjellandskap på jakt etter pudder. Med trippel douchebag på taket og musikk på anlegget, gikk fem timer i bil radig til vi ankom Skorgedalsbu i Skorgedalen. Til alles overraskelse var det strøm på hytta og alle ovner gikk for fullt for å få varmet den opp. Det ble mye kos med taco og noe godt i glasset på kvelden og english breakfast med grutrik kaffe til fokost morgenen etter.

 

Turmålet på lørdagen ble ett av områdets mest kjente topper, Kirketaket, med turstart i enden av en kronglete vei i nabodalen. I godt tempo og strålende humør gikk høydemeterne unna, selv om himmelen var preget av et grått skylag. Mot toppen var det flere som slet med gnagsår og slitne bein, men humøret ble holdt oppe av sola som tittet frem, og alle nådde toppen med smil om munnen. Vi ble belønnet for strevet med en lang nedkjøring i myk og deilig løssnø, og alle fikk vist frem teknikken for Marthe Moengen som kjørte i forvegen for å ta bilder.

På vei opp til Skorgedalen kjørte en bil i grøfta for å gi plass for oss på den smale veien, og gutta fikk vist frem taue-skillsa da bilen måtte ha hjelp ut av grøfta. Under samtaler med den uheldige sjåføren, fikk vi vite at de var på vei fra NM i telemark der de skulle til Åndalsnes for å motta gullmedalje.

Til middag ble det laget herlige hjemmelagede burgere og med mye god vin ble kvelden lang, tross at folk var slitne etter en lang dag i fjellet.

På søndagen tok vi en rask tur på Skarven, som lå rett ved hytta. En måtte melde pass på grunn av gnagsår, men ble erstattet av noen som hadde hørt historier om de fantastiske forholdene. Skavler gjorde at ruta måtte legges om, som førte til en ekstra forsmak på nedkjøringen for mange. Med strålende sol og fantastisk utsikt ble nedkjøringen en drøm som fortsatte da det ble klart at vi kom ned til en ferdigryddet hytte.

Med mange trøtte tryner i bilen kjørte vi hjem, gode og fornøyde etter en komplett toppturhelg.