COMA » COMA på vindfest

Publisert: 12. Oktober 2018 15:00. Sist endret: 12. Oktober 2018 15:04.

Den 21 september reiste hele 26 turglade Mannhullitter sørover mot Spiterstulen. Værmeldingen i forkant hadde meldt alt annet enn vær for tur, og prognosene ble egentlig bare verre og verre for hver dag som nærmet seg. I frykt for kansellering så turlederne seg rådville rundt etter alternativer for å tilfredsstille Neptunus sønner og døtre naturtrang. Det lovet ikke godt, men fór en optimistisk gjeng som satt seg i bilen på fredagen.

 

I forkant hadde turlederne ordnet med en helt rå bilkortesje som vi må takke Sixt for. De hadde gått på en smell med vinterdekkbytte, og ble oppgradert fra Ford Focus til Mercedes SUV-er. Et større plaster på såret skal man lete lenge etter.

 

Nede i Visdalen lå Spiterstulen hytte klar for å ta oss i mot. Midt i landet, som ett av de tørreste områdene i Norge, kunne Spiterstulen melde om minimal nedbør sammenlignet med resten av Norge. Vi ble også godt beskyttet av vindfallene, og det ga optimisme i leiren.

 

Lørdagen ble en solid opptur. Med gjentakende glimt av blå himmel gikk vi i gang på Glittertind-turen. Vinden så vi lite av helt til vi nådde 2200 høydemeter, og det må vi si oss meget fornøyd med. Som turvettreglene sier er det ingen skam å snu. Dermed bar det ned til bordtennis med vedkubber, middag á la enkelt laget og kortspill.

 

Hvis lørdagen var en opptur må man ta på setebeltet for å definere søndagen. Og det ble litt av en ekspedisjon. Med snø opp til kjakan og vindkast som hadde blåst enhver indøker over bord slet vi oss opp til toppen.   Med hele 18 Mannhullitter som nådde toppen av Galdhøpiggen i full snøstorm kunne vi skilte oss med tittelen "Norges høyeste linjeforening".

 

Takk for en fantastisk tur til alle som var med. Og til dere som ikke kunne bli med så kan vi (nesten) garantere at det vil bli bedre vær neste gang. Men stemningen er litt mer usikker, for den var helt i taket hele helga!