COMA » Surfetur til Stadt

Publisert: 12. Oktober 2018 15:54.

Den første helgen i oktober satte COMA kursen mot Hoddevik aka Norges Bali, med 30 meget gira mannhullitter. Sixt hadde dessverre lært fra Glittertind-turen, men vi skaffet nok en gang bedre biler enn bestilt. Miniatyrbiler ble dermed byttet ut med gromme stasjonsvogner, og bilkortesjen på hele seks Ford Mondeo pekte snuta mot vest. Vi ankom Stadt torsdag kveld og ble tatt imot av våre private instruktører, som bestod av surfeglade partysvensker, en australier med dreads og en fiolinspillende portugiser. En større samling av surfeklisjeer skal man lete lenge etter.

Neptunus’ bror, værguden, ønsket også denne gangen å gi oss noen utfordringer i form av mye vind og massive bølger. Fredagen ble derfor innviet til blodsmak i kjeften og en mage full av saltvann, men fy flate som Mannhullittene koste seg i kaoset. Slitne gikk vi tilbake til innsikten for å samle krefter til neste dags surfing. Taco har sjeldent smakt så godt på en fredags kveld. Men camp manager Hoddevik hadde fått mail at studentene som ankom var gode i festing. Med høy selvtillit utfordret de oss til en beerpong-konkurranse, der de ble slått ut i første runde vel og merke. Surfe kunne de, men beerpong ligger i blodet vårt uansett hvor vi er.

På lørdagen kom godværet. Mens noen ivrige sjeler var ute på bølgene før ‘’the first light’’, tok andre og sparte på kreftene. Fordi det ble en lang dag, med bedre og bedre bølger utover ettermiddagen. Med upåklagelig vær var det lite som stoppet oss fra å ‘’hit the waves, shaka’’. På lørdag stod chili con carne på menyen, og for noen var det smertefullt at chili er en del av navnet til denne retten. Den kruttsterke retten fikk neser til å renne godt slik at ingen ville få søndagens surf stoppet på grunn av sykdom. Nøye planlagt av turlederne.

Søndagen gikk med til å rippe de siste bølgene før vi rettet snuta mot Trondheim igjen. Med en så lang tur hjemover var det viktig å slite seg helt ut før surfeturen, slik at snarveien i drømmeland ble optimal. Problemet er bare balansen at ikke alle traff helt på å bli trøtt på bilturen hjem, så noen ble rimelig overtrøtte og skapte god underholdning på snapchat helt tilbake til Trondheim.

Vi vil gjerne takke for en helt rå tur, og alle de 30 Mannhullittene som forbereder seg til utveksling ‘’down under’’. COMA har i hvert fall blitt bitt av bassillen, så neste gang du ser Anders eller Lars vil det være med dreads ned til rumpa.

Hang loose!