Seilbåtkomiteen » Vårens vakreste eventyr!

Publisert: 07. Mai 2015 22:49. Sist endret: 18. Mai 2015 08:44.

Mandag 27. April var det duket for vårens vakreste eventyr. Turen gikk til Terningen fyr som ligger like ved Hitra, ytterst i Trondheimsfjorden.  På forhånd var båtene gjort i stand og dykkeutstyr leid inn, og det var klart for en å glemme eksamensmas med noen dager på sjøen.

 

Halvparten av turdeltakerene startet turen tidlig om morgenen, fordelt på Steinbiten og Havfruen. Sola skinte fra en helt skyfri himmel og (dessverre for seilerene) det var helt vindstille. Turen ble svært behagelig, med varmende sol, kaffe, egg og bacon og fiskelykke. Utover dagen blåste det også litt opp, og gav god seilvind den siste delen av turen.

Herlig seilevær på vei til Terningen! Fiskelykke

Etter litt biltrøbbel ankom også resten av gjengen, og kvelden ble brukt til innkvartering, grilling, kos og kortspill. Det herlige været gav oss nordlys en stjernehimmel som fristet de mest hardføre til en natt under åpen himmel. Deilig!

 

Tirsdag fortsatte det fantastiske været, og vi startet derfor med frokost ute i sola. Dagen ble brukt på sjøen der vi Mannhullitter trives best, med fridykking, dykking og seiling i de fantastiske naturområdene rundt Hitra. Under overflaten yret det med liv, og vår noe optimistiske plan om å selv fange alt vi trengte til middag, ble ikke noe problem å gjennomføre.

Dykketur! 

 

Vi endte opp med Breiflabb, Torsk, Sei, Flyndre, og overflod av krabber og kamskjell. Mer enn nok råvarer til en luksusmiddag langt unna alt vi stakkars studenter er vant til. Sindre i 5. viste kokkeleringskunnskaper og tilberedte et festmåltid uten sidestykke. Etter middag var det klart for sjørøverfest med tilhørende skattejakt hvor hele gjengen løp rundt på øya for å finne skattekista. Festen fortsatte forbi soloppgangen og ble avsluttet med et friskt morgenbad av de aller tøffeste. For en avslutning på en fantastisk dag!

 

Festmiddag!

 

Soloppgang

Alle var enige om at dette (som lovet) ble vårens vakreste eventyr, en herlig motiverende avkobling før eksamensperioden starter for fullt.

 

For en fin gjeng å dra på tur med!

 

 Til slutt: Angrer du på at du ikke ble med? Frykt ikke, du skal ikke se bort ifra at turen blir gjentatt ved en senere anledning!