MBK

En av de virkelig store godene med å være marinstudent er muligheten til å ta i bruk de fantastiske båtene våre. Motorbåtkomiteen (MBK) er undergruppen i Mannhullet som står for å drifte og vedlikeholde mannhullets egne motorbåt; Havfruen V. Undergruppen arrangerer fisketurer, båtførerprøven og mindre sosiale arrangementer både for medlemmer og for marinstudentene. I tillegg holder MBK utsjekk for marinstudenter. Utsjekk gir, sammen med båtførerprøven, enhver Mannhullitt muligheten til å ta Havfruen V med ut på havet.

Historie

Motorbåten ved navn Havfruen har en lang tradisjon i mannhullet, der vi kan se tilbake på over 70 år med motorbåt i Mannhullets eie. Den første sikre datoen som kan forbindes med Havfruen er 25.04.1947. Den blir da for første gang nevnt i mannhullets referater, da i forbindelse med valg av den aller første motorbåtkomiteen. Siden den gang er lagt ned mye innsats og arbeid fra linjeforeningen og motorbåtkomiteen for å holde Havfruen flytende, helt fra den første Havfruen I, til det nyeste innskuddet i rekken: Havfruen V.

Oppgaver

Dagens motorbåtkomite består av ti ivrige og båtglade Manhullitter. Det viktigste vi gjør er å holde utsjekk slik at alle marinstudenter får mulighet til å leie båten, men vervet består også av mye annet. Det å være medlem av MBK innebærer sosialkvelder med gruppen, felles båtturer, planlegging og gjennomføring av ulike arrangementer, dugnad (så vi kan fortsette å holde den kjære båten vår flytende) og sist, men ikke minst; hyttetur. Du behøver ikke å ha mye forkunnskaper om båt for å bli med, kun engasjement og lysten til å lære.