SBK

Som Mannhullitt er man så heldig å ha mulighet til å få den gleden det er å være på vannet. Vi har to fantastiske båter – en motorbåt (Havfruen V) og en seilbåt (SteinbitenIII). SBK er gruppen som tar seg av vedlikehold og drift av Steinbiten. Vi arrangerer også utsjekk, kveldsturer, seilkurs og masse mer.

Historie

25 år etter at Mannhullet fikk sin første båt Havfruen, økte Mannhullets flåte drastisk med 100%. I 1972 ble Ferrosementprosjektet på 3F, Institutt for Skipskonstruksjoner, avsluttet med byggingen av en 35 fots havseiler i ferrosement. Straks etter overlevering ble båten seilt sørover fra Leka mot Trondheim av skipper Walderhaug med mannskap Pedersen og fem mannhullitter Ølberg, Hysing, Myhre, Almeland og Seim.
Søndag 30.4.1972 kom båten seilende inn mot Skansen, tatt imot av hele presse, TV og mang en mannhullitt. Denne 12 tonn tunge klump av hønsenetting og betong ble altså så klingende døpt Steinbiten.

Det ble straks klart at Mannhullet trengte en komitee til å ta vare på denne nykomlingen. Flere fikk tatt båtførerprøven og kunne derfor dra avgårde mot Oslo der Steinbiten skulle vises til Norcem som hadde gitt betydelig bidrag til prosjektet. Denne turen blir fortsatt tatt av dagens medlemmer som sommertokt.

En gang i -79 bestemte en håndfull av Netunus´ disipler seg for å sette kursen mot de vestindiske øyer i Karibien. Med 12 tonn betong under føttene og fulle av pågangsmot, la de fra havn, og vinteren ble tilbrakt under tropesol.

Vinteren 83/84 kom, og Steinbiten måtte igjen ha ny seilgarderobe. I god SBK og studenters ånd ble derfor det norske næringsliv bedt om å bidra med penger. Vår egen seilkonge HMK Olav V ble også tilskrevet med ønske om støtte. Med et ekte seilerhjerte svarte majesteten ja til dette og to storseil, en fokk og en genoa, tidligere brukt på Kongens båter, ble sendt til skipsstudentene.

Kun 2 år senere ble det skrevet i Marina:
Seilbåt savnet!
Seilbåt mistet et sted mellom Kristiansand og Trondheim.
Kjennetegn: ekstrem tyngde og ubåtkarakteristikker

Båten hadde gått ned utenfor Stadt etter å ha stått i dekket til et lasteskip.
Ny båt (Steinbiten II) seilte inn fra Drøbak ikke lenge etter, unektelig mindre robust enn sin forgjenger.

INNSATS = INTERESSE = ANSVARSFØLELSE = BÅT

Oppgaver

Vi holder utsjekk slik at alle mannhullitter kan bruke seilbåten når det enn måtte passe. Alt man trenger er båtførerbevis. Det blir også arrangert kveldsturer der man gjerne må komme innom for en bolle like mye som å bidra med seilingen.
Seilkurs med etterfølgende tirsdagstreninger skal også gjennomføres. Her er ingen forkunnskaper nødvendig, og man binder seg ikke til masse treninger om man er med på kurset. Kun om ønskelig.

SBK består idag av 15 medlemmer som tar godt vare på og bryr seg om Steinbiten III. Heller ikke her er det nødvendig med forkunnskaper da man lærer ekstremt mye av å være med.
Sammen arrangerer vi spill- og pizzakvelder og har et julebord hvert år.